Pompoen en koffie? Yes, dit is een bijzonder lekkere combinatie. Dit is het recept voor de lekkerste pumpkin spice latte. Koffie met veel melk, pompoenpuree en lekker veel kruiden. We laten je zien hoe je zelf een kruidenmix samenstelt met o.a. nootmuskaat, gember, kruidnagel en kaneel. Echt een lekker drankje om de koude dagen door te komen. Meer koffierecepten uitproberen? Bekijk dan eens ons recept voor vanille ijskoffie of maak eens deze fudge met koffie en noten.
voor de pompoenkruiden—1 tl kaneel
1 tl gemalen gember
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl nootmuskaat
400 ml melk
2 el pompoenpuree*
1 el pompoenkruiden
1 tl vanille extract
125 ml slagroom
Suiker (naar smaak)
Optioneel voor de topping: Gedroogd fruit, kaneelpijpjes, kaneelpoeder, chocolade druppels.
*Pompoenpuree maak je door een zakje pompoen blokjes 10 minuten te koken in ruim water tot ze zacht zijn. Pureer de pompoen met een staafmixer of in een keukenmachine tot een zo glad mogelijke massa.
Tip: Pompoenblokjes worden meestal verkocht in zakken van 400 gr. Hiervan heb je, voor dit recept, ongeveer de helft nodig. Je kunt de pompoen die je overhoudt samen met het kookvocht, een bouillonblokje en kruiden naar eigen snaak gebruiken om een snel pompoensoepje van te maken. Of vries de pompoenpuree die over is in voor een volgende keer.
Klop de slagroom in een kom met wat suiker naar smaak en klop dit op tot een lobbige massa.
Maak de koffie zoals je dit gewend bent.
Doe de melk samen met de pompoenpuree en de honing in een pannetje en verwarm tot tegen het kookpunt. Blijf met een garde kloppen zodat er een luchtige melk ontstaat.
Haal de melk van het vuur en roer de vanille en de kruiden erdoor.
Verdeel de koffie over 2 bekers of hoge glazen. Schenk hierover de pompoen melk en maak af met de room.
Garneer eventueel nog met wat kaneel of topping naar smaak.