Vanaf dat het pompoenseizoen begint, worden er weer vele pannen met pompoensoep gemaakt. Zoals deze pompoensoep met zoete aardappel, kokosmelk en reepjes gerookte kip. Heerlijk als lunch of als gevulde maaltijdsoep. Wist je dat je de overgebleven soep gemakkelijk invriest? Zo kun je de soep nog tot 3 maanden bewaren!
1 (fles)pompoen ca 700 gr, zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
1 flinke zoete aardappel (±200 gr), geschild en in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
4 takjes tijm
2 el olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl komijnzaad, gevijzeld
600 ml groentebouillon
Sap van een halve citroen
200 gr gerookte kip, dun gesneden
2 lente-ui, in ringen
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de pompoen, zoete aardappel en de tijm op een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en komijnzaad.
Rooster de groenten in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de geroosterde groenten toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
Schep de pompoensoep met zoete aardappel in diepe borden of kommen en garneer met de gerookte kip, lente-ui. Zin in een pittig soepje? Strooi er dan wat chiliflakes over.
Wanneer je soep over hebt kun je dit in porties invriezen. Zo kun je de soep nog 3 maanden bewaren.
Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.