Op zoek naar een basisrecept voor pompoensoep? Maak dan deze pompoensoep met wortel, ui en knoflook. Makkelijk, smaakvol en boordevol groenten! Voeg er kokosmelk aan toe om deze soep lekker romig te maken. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout en limoensap!
Zin in een pittige pompoensoep of een Marokkaanse pompoensoep? Ontdek hier al onze pompoensoeprecepten.
1 (fles)pompoen ca 700 gram (zaadjes verwijderd en in gelijke stukken gesneden)
1 winterwortel, geschraapt en in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesneden
600 ml groentebouillon
Peper en zout
Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen en de wortel tot deze gaan kleuren.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Kook zachtjes voor zo’n 20 minuten tot alle groenten zacht zijn.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.