1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
4 personen
50 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vlees

De basis voor dit gerecht is dezelfde kruidenpasta als die voor Orapins Paneng curry, deze wordt nu geroerbakt in de wok met boontjes en varkensvlees. De pasta is vrij pittig, dus voeg deze vooral naar smaak toe.

Ingrediënten

  • 3 grote knoflooktenen

  • 1 el zuiveringszout (baking soda)

  • 2 stelen citroengras

  • Schil van 2 kaffir limoenen

  • 4 Thaise verse kleine rode chilipepers

  • 7 gedroogde grote chilipepers

  • 4 Thaise sjalotten

  • 1 tl zout

  • 200g sperziebonen

  • 300g varkensfiletlapjes

  • 3 el zonnebloemolie

  • 5 citroenblaadjes

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de currypasta. Pel de knoflook en week deze in water waar je een eetlepel zuiveringszout aan hebt toegevoegd – zo laten de schilletjes makkelijker los.

  2. Snijd het citroengras in dunne schijfjes. Voeg toe aan de vijzel samen met de knoflook en stamp tot een grof papje – als je geen vijzel hebt, kun je de ingrediënten ook fijnmalen in de keukenmachine.

  3. Snijd met een scherp mes de schil van de kaffir limoentjes, of gebruik hier een zesteur of scherpe rasp voor. Voeg toe aan de vijzel.

  4. Hak de gedroogde chilipepers en de verse chilipepertjes in schijfjes met een mes en voeg toe aan de vijzel.

  5. Voeg een eetlepel zout toe en stamp weer verder.

  6. Pel de sjalotjes, was ze en snijd ze in schijfjes. Voeg deze als laatste toe (ze laten veel vocht los) en stamp nu flink totdat je een homogene pasta hebt. De currypasta is nu klaar.

  7. Dop de boontjes en snijd ze doormidden.

  8. Snijd filetlapjes in stukjes.

  9. Zet een wok op het vuur en laat heet worden.

  10. Voeg 3 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels currypasta toe en roerbak zo’n 5 minuten zodat de aroma’s vrijkomen.

  11. Voeg de boontjes toe, de citroenblaadjes en een klein kopje water. Blijf roeren en laat 7-8 minuten garen.

  12. Voeg dan het vlees toe en roerbak nog 5 minuten.

  13. Voeg op het laatst de suiker en de teriyaki woksaus toe en haal dan de pan van het vuur.

Keukenweetje:

Waarom de Thai zo graag chilipepers eten? ‘Je wordt er sterk van’, zegt Orapin’s zoon. Dat is in zekere zin waar, want pepers zijn rijk aan vitamine C.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.