Deze pompoensoep is iets pittig van smaak door het toevoegen van gember en sambal badjak. Door er een blikje kokosmelk aan toe te voegen ontstaat er een heerlijke combinatie van pittige smaken en romige soep. Je serveert deze smaakvolle soep met geroosterde kikkererwten, frisse appel en optioneel rode peper ringen voor meer pit. Meer soeps? Bekijk dan onze andere soeprecepten zoals deze pinda kokossoep met pakoi of tom kha kai met gefrituurde eieren!
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 el olijfolie
1 tl komijnzaad, gemalen
1 tl paprikapoeder
1 (fles)pompoen ca 700 gr, zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesneden
4 cm verse gember, geschild en fijngehakt
600 ml groentebouillon
Sap van een limoen
1 granny smith appel, gewassen en in kleine gelijke blokjes
Zout en peper
Geroosterde kikkererwten zijn ook een hele lekkere en gezonde snack voor tussendoor of bij de borrel!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de olijfolie, komijn- en paprikapoeder door de uitgelekte kikkererwten en bestrooi met zout. Verdeel de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de kikkererwten in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten tot ze knapperig zijn. Schep elke 10 minuten om.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin pompoen tot deze gaat kleuren. Voeg de ui, knoflook en sambal badjak toe en bak al roerend kort mee. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20-25 minuutjes zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout en wat limoensap. Breng nogmaals aan de kook.
Verdeel de soep over diepe borden en kommen en maak af met de blokjes appel.
Bestrooi voor het serveren met de geroosterde kikkererwten en eventueel wat gehakte bieslook en rode peper ringen.
Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.