1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...
1 pot mangochutney
45 min.
30 tot 60 minuten
Vegan
Vegetarisch
Mangochutney Fairtrade

Een zoete maar toch pittige mangochutney geeft ieder gerecht net dat beetje extra. Ideaal bij Indiase gerechten zoals deze tandoori paneer of bij de borrel. Denk bijvoorbeeld aan een Indiase stoofschotel of een curry. En houd je meer van een zoete chutney? Laat dan de rode pepers achterwege wanneer je helemaal voor zoet wilt gaan. Of verwijder alleen de zaadlijsten wanneer je wel van beetje pittig houdt. Pepers zonder zaadlijsten zijn namelijk iets minder pittig.

Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 1 knoflook

  • 1 rode peper

  • 2 cm verse gember

  • 1 kruidnagel

  • sap van een halve citroen

  • cayennepeper

  • 200 ml tropisch fruitsap

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in flinterdunne reepjes. Schil de gember en rasp de gember fijn.

  2. Verwarm de kokosolie in een steelpan en fruit hierin de ui met de knoflook en rode peper.

  3. Laat de ananas en mango uitlekken, snijd in kleinere stukjes en doe bij de rest in de pan. Doe de gember en kruidnagel erbij en giet het sap erover. Roer de chutney goed door en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 45 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met cayennepeper en citroensap.

Tip

Lekker om te serveren met naan met gegrilde kip of bij Indiase stoofschotels. Of zet het op tafel bij een korma met (vega) kip of een Indiase pizza met kikkerwten. Maar ook bij een tandoori paneer geeft deze pittige mangochutney met ananas een extra smaaksensatie. Keuze genoeg dus om te variëren.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.