Frisse groene groenten aangemaakt met een pittige dressing. Door de kruidige sambal is deze salade een echte smaakbom. Perfect als lunch, maar ook heel geschikt als bijgerecht tijdens je Indonesische rijsttafel. Of combineer de salade met een goedgevulde Thaise Thom Kha en je avondmaaltijd is compleet! Houd jij meer van iets minder pittige salades? Probeer dan eens deze frisse noodles saladebowl met avocado of deze couscoussalade met gemarineerde jackfruit en yoghurt.
400 gr bimi
200 gr peulen
100 gr groene aspergetips
2 lente-uien
30 gr pittige kiemgroenten
100 gr sojabonen
50 gram geroosterde hazelnoten
1 el zwart sesamzaad
1 el gembersiroop
2 tl sesamolie
1 el rijstazijn
3 el zonnebloemolie
1 tl sambal oelek (of meer als je van pittig houdt)
Breng een grote pan met water aan de kook, snijd de lente-ui in ringen en hak de hazelnoten grof
Maak een dressing door gembersiroop, rijstazijn samen met de zonnebloemolie, sojasaus, sesamolie, en de sambal heel goed door elkaar te roeren.
Doe de bimi in de pan met kokend water en laat deze 3 minuten blancheren. Schep de bimi eruit met een schepnetje en spoel goed koud. Blancheer vervolgens de peulen en aspergetips 2 minuten en spoel ook deze goed koud.
Laat de geblancheerde groenten goed uitlekken en meng met de sojabonen en lente-ui. Leg alles op een saladeschaal en maak af met de kiemgroenten, sesamzaad, hazelnoten. Giet als laatst de dressing over de salade.