1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Aan het laden...
4 personen
30 min
30 tot 60 minuten
Nagerecht
Vegetarisch
Pindakaaspudding

Pindakaaspudding is net even anders dan anders. De hartige smaak van pinda’s, romige substantie van de avocado gecombineerd met de zachte zoete smaak van banaan met een klein beetje honing (of agavesiroop). Deze pindakaaspudding kun je zowel vegetarisch als veganistisch maken.

Ingrediënten

  • 1,5 avocado

  • 1 grote rijpe banaan

  • 60 ml (plantaardige) melk

  • 2 el gehakte pistachenoten

  • 125 gr pindakaas

  • 2 el honing

En van fairtrade original:

Wil je het gerecht veganistisch maken? Gebruik dan agavesiroop in plaats van honing en plantaardige melk in plaats van melk.

Bereidingswijze

  1. Doe pindakaas met de avocado, banaan, cacao, honing en de melk bij elkaar in de foodprocessor en draai tot een mooie gladde massa.

  2. Sla de kokosmelk op met een garde zodat het stevig wordt als slagroom.

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Verdeel de pindakaaspudding over 4 glazen of bakjes en schep er wat kokosroom op.

  5. Maak het geheel af met wat gehakte pistachenoten.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.