Tadaaa, een take away topper! Neem deze heerlijke salade mee als lunch naar werk of school. Maak een aantal bakjes van te voren en geniet zo een paar daagjes van deze vegetarische parelcouscous salade met tonijn van jackfruit. Gebruik je plantaardige feta? Dan is de parelcouscous salade zelfs helemaal vegan!
Meer salades om mee te nemen? Ga bijvoorbeeld voor spitskoolsalade met (vega) kip en mango of aardappelsalade met dressing van gele curry.
200 gr parelcouscous
1 vel nori, in repen geknipt
½ komkommer, in halve maantjes (zaadlijst eruit)
1 bakje cherrytomaatjes, in kwarten
1 rode ui, in halve ringen
80 gr zwarte olijven zonder pit
100 gr (plantaardige)feta, in blokjes
1 teen knoflook, gehakt
8 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
2 tl oregano
2 el gehakte peterselie
1 tl paprikapoeder
20 ml water
Maak een marinade van olijfolie, water, sojasaus, paprikapoeder en de nori en roer hier de jackfruit door. Laat in ieder geval een uur marineren en schep af en toe om.
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en spoel het goed koud.
Maak een dressing door de knoflook, olijfolie, witte wijnazijn, honing en oregano door elkaar te roeren. Breng op smeek met peper en zout.
Giet de jackfruit stukken af en laat even uitlekken. Verwijder de nori reepjes.
Roer de dressing door de couscous en schep de komkommer, tomaatjes, rode ui, feta en olijven erdoor.
Schep de salade in een kom en leg de helft van de jackfruit tonijn erop en bestrooi met de gehakte peterselie.
Tip: De jackfruit die overblijft zou je kunnen gebruiken voor de flammkuchen met gerookte zalm van jackfruit of maak er een salade van voor op brood met wat vegan mayonaise, lente-ui, appel en maanzaad.