1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23)
Laden...
4
40 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Midden-Oosters
Vegetarisch
kebab oesterzwam

Dit smaakvolle kebab recept is samengesteld door presentator en culinaire duizendpoot Nadia Zerouali. Zij kookte dit gerecht tijdens de introductie van onze nieuwe Midden-Oosterse Kebab kruidenpasta  samen met ruim 200 thuiskoks via een livestream event. Heb je de livestream gemist? Geen zorgen, je kunt de video rustig terugkijken via ons Youtube-kanaal. Zo bak jij alsnog deze wereldse kebab, gemakkelijk vanuit je eigen keuken! De oesterzwammen geven jouw vegetarische kebab een stevige bite, probeer het zelf.

Ingrediënten

  • 450 g oesterzwammen

  • 2 rode uien

  • 1 tl komijn, gevijzeld

  • 1/2 tl zwarte peper

  • 1/2 tl zout

  • 1,5 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt

  • 3 el tahin

  • 4 flatbreads

  • 6 el yoghurt

  • 4 kleine komkommertjes

  • Handje kerstomaten

  • Bosje radijsjes

  • Bosje groene kruiden naar keuze (peterselie, munt of dragon)

  • 4 el za’atar

  • Citroensap

  • Peper en zout

  • Olijfolie

En van fairtrade original:

Verder nodig: 4 (platte kebab) spiesen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de oesterzwammen in dikke grote repen. Pel en snijd de uien in kwarten, verdeel alle losse stukken ui. Meng in een grote kom de olijfolie met de komijn, de peper, het zout, de paprikapoeder en cayenepoeder en de helft van de knoflook door elkaar en roer hier de oesterzwammen en uien door zodat alles goed verdeeld is.

  2. Rijg de stukken ui en oesterzwammen aan platte spiezen en leg deze dwars op de rand van een ovenschaal. Zo kan de hete lucht ook rondom de paddestoelen komen. Heb je geen spiezen? Verdeel dan de oesterzwammen en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat minimaal een kwartier marineren. Als je tijd hebt, laat het dan bij voorkeur twee uur marineren, zodat de smaak goed in de oesterzammen en uien kan trekken.

  3. Rooster de oesterzwamspiezen in ongeveer 15 minuten in de oven rondom goudbruin tot ze een knapperig randje krijgen.

  4. Pel en pers ondertussen het teentje knoflook fijn. Meng in een kommetje de rest van de knoflook met de tahin, honing, yoghurt en naar smaak wat peper, zout en citroensap.

  5. Verwarm de broden volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de verse kruiden en vervolgens de rauwkost in stukjes. Meng de rauwkost met elkaar tot een salade en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.

  6. Haal de kebaspiezen uit de oven en verdeel de stukjes oesterzwam-kebab over het warme brood. Giet daar wat tahinayoghurt over en verdeel de rauwkost en kruiden erover. Bestrooi de oesterzwam-kebab vlak voor het serveren met wat druppels olijfolie en za’atar. Rol jouw oesterzwam-kebab op en eet smakelijk!

Youtube video

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.