1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vis
Noodles bowl

Goedgevulde saladebowl met mihoen, avocado en vers fruit. Lekker verkoelend tijdens de picknick wanneer het zonnetje schijnt of als bijgerecht tijdens de barbecue. De cashews geven de bowl bite en de verse kruiden maken het gerecht fris van smaak. Probeer eens andere noten, zoals pinda’s of amandelen en varieer vooral met de verse groenten die je nog in je koelkast hebt. Eet smakelijk! Zin in meer noedels? Maak dan eens dit recept: Japanse ramen.

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe mango

  • 1 eetrijpe avocado

  • 2 wortels

  • ¼ rode kool

  • 2 lente-uitjes

  • 2 el verse koriander

  • 2 el verse munt

  • 2 el platte peterselie

  • 2 el basilicumblaadjes

  • 4 el cashewnoten

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

  • 2 el kokosvlokken

  • 3 el sesamolie

  • Sap van 2 limoenen

  • 1 teen knoflook

  • Zout en peper

  • 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking en spoel ze goed koud.

  2. Rasp de wortels en snijd ze in linten. Snijd de rode kool in dunne reepjes, de mango en avocado in plakjes en de lente-ui in ringen. Hak de verse kruiden en de cashewnoten grof.

  3. Maak een dressing door het limoensap samen met de honing, sojasaus, sesamolie en een teen geperste knoflook heel goed door elkaar te roeren. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de mihoen over vier diepe borden of bowls doe daarbij de mango, avocado, wortel en rode kool en giet over elke salade wat dressing. Bestrooi tot slot met de lente-ui, gehakte groene kruiden, cashewnoten, kokosvlokken en sesamzaad. Eet smakelijk!

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.