1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
4
30 min. + 20 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Borrel
Indonesisch
Vegetarisch

Restjes nasi over? Niet weggooien! Je maakt met je leftover nasi namelijk hele lekkere en makkelijke borrelhapjes. Door ei en bloem aan de rijst toe te voegen kan je er makkelijk balletjes van rollen. Vervolgens maak je er een soort ‘bitterbal’ van door ze een knapperig jasje te geven van paneermeel. Even in de airfryer en je hebt een super origineel hapje voor je borrel! Extra lekker om de balletjes te dippen in onze Sweet Chili Saus.

Ingrediënten

  • 500 g nasi (leftover)

  • 3 eieren

  • 70 gr bloem

  • Paneermeel of panko

  • 1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Roer 1 ei door de left over nasi en voeg de bloem toe. Roer alles goed door de rijst en maak er balletjes van.

  2. Roer 2 eieren los en doe in een kommetje. Doe in een ander kommetje de panko. Rol de balletjes voorzichtig door het ei en vervolgens dor de panko. 

  3. Leg de balletjes in het mandje van de airfryer en druppel er een klein beetje olie over. Bak op 200 graden in 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je airfryer) bruin en knapperig. 

  4. Serveer met de Sweet Chili Saus om in te dippen.

Tip: Wanneer je balletjes gaat rollen van de nasi gaat dit het beste met vochtige handen of een meloenbolletjeslepel. 

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.