1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Aan het laden...
1 portie
20 min
30 minuten of korter
Borrel
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Nacho's

Tortillachips met kaas uit de oven, wie houdt er niet van? Dit recept voor tortillachips is echt om je vingers bij af te likken. De pittige jalapeño, de frisse radijsjes en de romige crème fraîche combineren goed met de knapperige chips. Maar het gerecht is pas compleet met klassieke Mexicaanse salsa de queso (kaassaus). Want niets is lekkerder dan tortilla’s bedolven onder een laag gesmolten kaas uit de oven, toch? Zin in een extra friszure tegenhanger, serveer dan met een flinke lepel romige guacamole.

Ingrediënten

  • 1 zak naturel tortillachips

  • 125 ml crème fraîche

  • 1 portie queso (je vindt het recept op de website)

  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd

  • 50 gram cherrytomaatjes, door de helft gesneden

  • 5 radijsjes, in plakjes

  • 2 stengels bosui, in ringen

  • 2 el mais

  • 1 el jalapeño op sap, in ringen

  • 1 el koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tortillachips over een ovenschaal met bakpapier. Schenk de queso over de tortilla chips en doe vijf tot acht minuten in de oven.

  2. Garneer met de overige ingrediënten en serveer de crème fraîche er apart bij.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.