Een heerlijke bowl bomvol met groenten en crunchy toppings. Eigenlijk kan je er van alles in doen wat je nog in huis hebt. Of je nu gaat voor garnalen, gerookte kip of sticky tofu, je kunt er je eigen feestje van maken. Ook met jouw favoriete toppings kun je ook eindeloos variëren. En die noedels! Wij zijn fan van deze dunne mihoen vermicelli variant. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor witte of bruine rijstnoedels. Welke kies jij?
Plantaardige olie om te bakken
2 baby paksoi
100 gr babymais
2 lente-ui in ringen
1 rode puntpaprika in reepjes
1/2 komkommer, zaadlijst verwijderd en in plakjes
100 gr voorgekookte grote garnalen
2 el gehakte pinda’s
2 el koriander, gehakt
Voor de dressing:
Sap van ½ limoen
1 el sesamolie
1 el gembersiroop
½ rode peper, in halve ringen
Bereid de mihoen rice vermicelli zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de paksoi in kwarten en verwijder de nerf.
Bak de paksoi in wat olie op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn en blus af met wat sojasaus. Leg weg tot verder gebruik.
Doe hetzelfde met de babymais.
Snijd de mango in blokjes.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de mihoen rice vermicelli over 4 bowls en leg hier de gebakken paksoi, babymais, rode paprika, komkommer en mango bij en verdeel de garnalen erover. Schenk de dressing erover en maak de bowl af met de gehakte pinda’s, lente-ui en koriander.
Voor zo’n heerlijk bowl als deze kun je heel goed restjes uit de koelkast. Zo zou je bijvoorbeeld, geblancheerde sperziebonen, bimi, bloemkool, doperwten, gebakken champignons, zeewier, appel, radijsjes avocado of cherrytomaatjes kunnen gebruiken Ook met de topping kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld, sesamzaadjes, cashewnoten, pitten en zaden of nori vlokken, De garnalen zou je bijvoorbeeld kunnen vervangen voor zalm, tonijn, kip of ei.