1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3-4
20 min. + 150 min. wachttijd
Fairtrade Original - Recept Barbacoa Stoofpotje

Wat draadjesvlees is voor Nederlanders, is barbacoa voor Mexicanen. Barbacoa wordt in Mexico op verschillende manieren klaargemaakt, waarbij dit recept geïnspireerd is op de kruidige smaken uit de deelstaat Chiapas. Traditioneel wordt het vlees voor dit gerecht gestoofd in een ondergrondse ‘oven’. Nadat het vlees langzaam gegaard is, valt het in malse stukjes uit elkaar. Met deze kruidenpasta maak je dit stoofpotje makkelijk in je eigen keuken, zonder een gat in de tuin te hoeven graven Eet je liever een vegetarische variant? Probeer dan het stoofpotje barbacoa met jackfruit.

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen

  • 350 gram rijst

  • 600 gram sperzieboontjes

  • 1 rode ui

  • 15 gram verse koriander

  • 25 gram ongezouten roomboter

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Laat bij voorkeur het vlees op kamertemperatuur komen.

  2. Snijd het in grove stukken. Bak het vlees in roomboter in een braadpan tot het bruin is.

  3. Roer de kruidenpasta er door heen. Voeg 500 ml kokend water toe. Leg de deksel op de pan en laat het minimaal 2 uur sudderen op laag vuur.

  4. Kook ondertussen de sperziebonen en de rijst. Serveer met dungesneden rode ui en fijngesneden koriander.

Tip: Voor een vega variant, vervang het vlees door jackfruit. Ook lekker met tortilla’s in plaats van rijst.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons