1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9)
Aan het laden...
4 personen
30 min + -1 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vlees

Sperziebonen saai? Nou nu niet meer! Probeer deze Thaise klassieker: massaman. Met Hollandse sperziebonen. Verder voeg je kip, krieltjes en paprika aan het geheel toe. Als finishing touch zorgen de cashewnootjes voor een extra bite. Huppateee zo heb je een makkelijke, lekkere en snelle maaltijd!

Wil je de curry vegetarisch maken? Vervang dan de kip door Young Jackfruit!

Ingrediënten

  • 300 gr kippendij in reepjes (of 1 blik Young Jackfruit stukken)

  • 200 gr krieltjes, gehalveerd en voorgekookt

  • 400 gr sperziebonen, schoongemaakt en geblancheerd

  • 1 rode paprika in reepjes

  • 2 el pinda’s, grof gehakt

  • 2 el koriander, gehakt

  • 1 limoen in parten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.

  2. Voeg de Massamancurry Kruidenpasta toe en bak al roerend 1 minuut mee.

  3. Doe de krieltjes, sperziebonen en paprika erbij en giet de kokosmelk erover.

  4. Roer goed door en laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

  5. Maak de massaman af met gehakte pinda’s en koriander. Serveer met rijst en een partje limoen. 

FAN VAN MASSAMAN RECEPTEN?

Probeer dan ook eens de onderstaande recepten:

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.