Sperziebonen saai? Nou nu niet meer! Probeer deze Thaise klassieker: massaman. Met Hollandse sperziebonen. Verder voeg je kip, krieltjes en paprika aan het geheel toe. Als finishing touch zorgen de cashewnootjes voor een extra bite. Huppateee zo heb je een makkelijke, lekkere en snelle maaltijd!
Wil je de curry vegetarisch maken? Vervang dan de kip door Young Jackfruit!
300 gr kippendij in reepjes (of 1 blik Young Jackfruit stukken)
200 gr krieltjes, gehalveerd en voorgekookt
400 gr sperziebonen, schoongemaakt en geblancheerd
1 rode paprika in reepjes
2 el pinda’s, grof gehakt
2 el koriander, gehakt
1 limoen in parten
Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
Voeg de Massamancurry Kruidenpasta toe en bak al roerend 1 minuut mee.
Doe de krieltjes, sperziebonen en paprika erbij en giet de kokosmelk erover.
Roer goed door en laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
Maak de massaman af met gehakte pinda’s en koriander. Serveer met rijst en een partje limoen.
Probeer dan ook eens de onderstaande recepten: