Gek op Thaise curry’s? Dan is deze Massaman curry een heel goed idee! Net wat minder bekend onder Nederlanders, maar als je ‘m eenmaal hebt geproefd weet je waarom we dit willen (of beter gezegd: moeten) veranderen! Oeh la la lekker issie Voor wie wel eens het prachtige warme Thailand heeft bezocht, weet précies waar we het over hebben! Deze Massaman met kippendijen, courgette en trostomaatjes is perfect gekruid en staat zo op tafel.
Wil je meer net-wat-andere receptjes proberen? Denk dan eens aan Saag Paneer of dit Butter Chicken recept met kip.
300 gr kippendij, in reepjes
1 grote ui, in parten
1 tl olie
200 gr trostomaatjes
1 grote courgette, in gelijke repen
2 paprika’s, in gelijke repen
Peper en zout
Optioneel: gehakte verse koriander of peterselie
Voor 4 personen heb je 400 gram ongekookte rijst nodig.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de kruidenpasta en ui door de kip en laat minstens 15 minuten marineren.
Verdeel de groenten over een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel met wat olie. Bestrooi met wat peper en zout. Rooster de groenten (houdt de tomaatjes nog even achter) in de oven in ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep de groenten halverwege een keertje om en leg de laatste 5 minuten de tomaatjes nog even tussen de groenten.
Bak de kip in de kokosolie op hoog vuur tot het gaar is. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de saus is ingedikt en mooi romig is.
Bestrooi eventueel met verse koriander of peterselie.
Serveer met Fairtrade Original rijst of naanbrood
Geef de geroosterde groenten extra smaak door er een kruidenmengsel over te strooien voordat het in de oven gaat. Bijv. korianderzaad, paprikapoeder en komijnzaad.