Pompoensoep met een Marokkaanse twist, extra lekker door de bite van de linzen en kikkererwten. Spice er op los en geniet van de heerlijke kruidige smaak. Meer pompoensoep recepten? Een andere variant op de klassieke pompoensoep is dit recept waar we gebruik maken van een Thaise gele curry en kokosmelk of maak eens deze pompoensoep met gember, ja met pompoensoep kun je alle kanten op!
1 (fles)pompoen (ca. 700 gr), zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
1 rode paprika, in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad, gemalen
1 tl kaneel
600 ml groentebouillon
300 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
300 gr linzen, afgespoeld en uitgelekt
Citroensap naar smaak
200 gr (vegan) feta, verkruimeld
1 bosje peterselie, gehakt
1 bosje munt, gehakt
100 gr granaatappelpitten
Zout en Peper
1 Marokkaans stoofpotje kruidenpasta
Lekker om te serveren met een pita en dikke yoghurt.
Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen met de paprika tot deze gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer hier de paprikapoeder, komijn en kaneel door en bak al roerend nog 1 minuut op hoog vuur.
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de kikkererwten en linzen erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen.
Schep de soep in diepe borden of komen en bestrooi met de gehakte kruiden, granaatappelpitjes en de feta.
Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.