In dit stoofpotje met tuinerwten en wortels neemt de kip alle smaken en kruiden op. Zo wordt het heerlijk mals door het stoven. In combinatie met de groentes is het een feestje om dit recept na het klaarmaken te mogen opeten! Ben jij benieuwd naar meer recepten uit de Arabische keuken? Bekijk dan eens de Libanese geroosterde bloemkool of de Marokkaanse gehaktballetjes met gedroogde pruimen.
2 flinke kippenbouten
2 el olijfolie
500 gr winterpeen, geschild en in stukken van 2 cm
3 rode uien, in parten
1 citroen
250 gr tuinerwten (diepvries)
50 gr rozijnen
peper en zout
Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan met deksel. Bak hierin de bouten rondom goed bruin en leg de kip weg op een bordje.
Bak de uien samen met de wortel even aan in de pan en roer de kruidenpasta erdoor. Roer goed door en leg de kippenbouten weer terug in de pan. Sluit af met de deksel en laat 30 minuten op laag vuur stoven.
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snijd de citroen in parten.
Roer de laatste 2 minuten de tuinerwten en de rozijnen door de stoof. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de citroenrasp en leg de citroenpartjes er op.
Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.