1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7)
Laden...
500ml ijs
10 min. + 480 min. wachttijd
30 minuten of korter
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Mango-kokosijs met gember en five spices

Dit recept voor mango-kokosijs is voor iedereen die van een beetje avontuur houdt. De zoete en tegelijkertijd ietwat scherpe smaak van gember in combinatie met de nootachtige sesamzaadjes, Chinese kruidenmix five spices en pittige chili flakes maakt dit ijs net even anders. Een perfect dessert voor de ijsliefhebber die niet een enorme zoetekauw is. Vind je het net te hartig? Laat gerust de chili flakes of de five spices achterwege. Dan komt de romige smaak van de kokos meer naar de voorgrond. Houd je van deze exotische smaken, maar wil je liever ijs op een stokje. Dan zijn deze ananas-ijslolly’s met chocoladedip en pistache een goed idee!

Ingrediënten

  • 200 ml gecondenseerde melk

  • 1 rijpe mango, in stukje

  • 3 cm gember gerasp

  • 1 tl five spices kruiden

  • 1 tl chiliflakes

  • 1 el sesamzaadjes

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe de kokosmelk, gecondenseerde melk, mango, gember, five spices kruiden en de chiliflakes in een keukenmachine en roer tot een stevig en glad mengsel. Roer de sesamzaadjes erdoor. Houd iets achter voor de garnering.

  2. Schep het geheel in een afsluitbare bak. Sluit de bak goed af zet het ijs zeker 8 uur in de vriezer.

  3. Haal het ijs een kwartier voor gebruik uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van. Strooi de rest van de sesamzaadjes erover.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.