Mexico en mais zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Mexicanen hebben honderden manieren om mais te eten. Als hoofdingrediënt in tortilla’s en taco’s, maar ook de gegrilde kolf in zijn geheel. Een gegrilde maiskolf, elote in Mexico, is echt klassiek Mexicaans streetfood. In dit recept bak je de maiskolf in de pan, maar grillen kan natuurlijk ook. De zoete smaak van de mais komt goed tot zijn recht en de frisse, romige limoenmayonaise maakt het af. Combineer met nacho’s en queso en breng Mexico naar jouw keukentafel.
4 verse maiskolven met blad
2 el mayonaise
2 el limoensap
1 el roomboter
2 el mozzarella, geraspt
1 mespunt chipotlepoeder
Peper en zout
1 el gehakte peterselie of koriander
Eet je liever iets minder pittig? vervang dan de chipotlepeper voor gerookte paprikapoeder.
Kook de maiskolven in ongeveer 15 minuten gaar. Meng ondertussen de mayonaise en het limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Giet de kolven af en laat even uitdampen. Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak hierin de maiskolven goudbruin.
Leg de mais op een schaal, druppel de saus erover en bestrooi vervolgens met de mozzarella. Verdeel als laatste met behulp van je duim en wijsvinger de chipotle erover. Bestrooi voor serveren met de gehakte kruiden.