Als je voor het eerst piment proeft, denk je aan een kruidenmengsel. Maar al die smaken zijn afkomstig van één gedroogd besje. Kenmerkend voor de Arabische keuken. Het geeft deze Libanese bloemkool de bijzondere kruidige smaak. Dit groentegerecht maak je extra lekker met de nootachtige smaak van bulgur, de pistachenootjes, granaatappelpitjes en feta. Of probeer de Libanese bloemkool variant waarbij je geroosterde bloemkool aan een spies eet met kikkererwten. Liever iets met vlees? Maak dan eens de kruidige Arabische gehaktballetjes met gedroogde pruimen.
1 hele bloemkool, in stukken
300 gram Bulgur
50 gram pistachenootjes (zonder schil)
200 gram feta, in blokjes
100 gram granaatappelpitjes
Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180°C.
Meng in een grote schaal de bloemkoolroosjes gelijkmatig met de olie, komijn, paprikapoeder en de honing en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar worden. Maak ondertussen de bulgur klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je gezonde variant? Kies dan voor volkoren bulgur.
Pak een droge hete koekenpan en rooster hierin de pistachenootjes kort tot ze beginnen te geuren. Laat de pistachenoten afkoelen en hak ze daarna fijn. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
Bestrooi de geroosterde bloemkool samen met blokjes feta, pistachenootjes en granaatappelpitjes. Serveer met bulgur.