1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29)
Aan het laden...
3 - 4 personen
20 min + 25 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Lunch
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recepten Spruitjes met sojasaus

Ben jij een fan van spruiten? Of ben je misschien juist wat huiverig voor deze groente? Voor jullie beiden geldt dat dit recept zeker het proberen waard is. Onze oer-Hollandse ietwat bittere vriend, transformeert in een heuse smaakbom door de sojasaus, knoflook, gember en de verse kruiden. Umami voert de boventoon in dit gerecht wat heel goed combineert met de cashewnoten en sesamzaadjes. Bak de cashews en sesamzaad nog even kort aan in een pan (zonder olie) voor nog meer smaak.

 

Op zoek naar meer Thaise inspiratie? Probeer eens deze pad thai met kip en rijstnoedels of deze Massaman curry boordevol verse groenten.

Ingrediënten

  • 500 gr spruiten, schoongemaakt en ingekruist

  • olijfolie

  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt

  • 2 cm verse gember, geraspt

  • 2 el sesamolie

  • peper en zout

  • 2 el hoisinsaus

  • 1 el rijstazijn

  • 60 ml water

  • 1 el maizena

  • 3 lente-uien, in ringen

  • 2 el cashewnoten, grof gehakt

  • 1 el sesamzaad, geroosterd

  • 1 el koriander of peterselie, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Roer twee eetlepels olijfolie, een eetlepel sesamolie, een teen knoflook in een kom door elkaar en schep hier de spruiten door. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en verdeel hierover de spruiten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet de spruiten voor 20 à 25 minuten in het midden van de oven.

  3. Verwarm ondertussen twee eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit hierin de overgebleven knoflook met de gehakte gember op middelhoog vuur tot het glazig ziet. Doe hier de sojasaus, chilisaus, honing, hoisinsaus, rijstazijn, sesamolie en het water bij en verwarm al roerend tot het bijna kookt. Zet het vuur laag.

  4. Maak een papje van de maizena met een klein beetje water en roer dit druppelsgewijs en al roerend door de saus.

  5. Haal de spruiten wanneer ze beetgaar zijn uit de oven en roer de saus erdoor. Schep alles in een schaal en bestrooi de spruiten met de gehakte cashewnoten, de sesam, de gehakte verse kruiden en de lente-uien.

Tip: Serveer met Fairtrade Original zilvervliesrijst of rijstnoedels.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.