Echte Hollandse winterkost: stamppot! Wij geven er even net een andere draai aan door naast aardappels, ook pompoen, zoete aardappel en kikkererwten toe te voegen. Voordat je alle groenten stampt, rooster je alle groenten voor een extra volle smaak. Voor de kruidige smaak voegen we lekkere kruiden toe zoals komijn, koriander en kaneel. Deze kruidige stamppot is lekker bij dit Marokkaanse runderstoofvlees, bij dit vegetarische Hollandse stoofpotje met jackfruit maar je kunt er ook een klassieke rookworst bij eten!
1 grote zoete aardappel, geschild en in gelijke stukken
400 gr flespompoen, schoongemaakt en in gelijke stukken
800 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken
1 rode ui in parten
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl kaneel
1/2 tl chiliflakes
100 ml room
4 el olijfolie
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 klontje roomboter
2 el pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een mengsel van de olijfolie, de komijn, gemalen koriander, kaneel en chiliflakes en roer dit door de stukken pompoen, zoete aardappel en rode ui. Bestrooi met peper en zout.
Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Rooster de laatste 5 minuten de kikkererwten nog even mee.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en maak een smeuïge puree met de room en een klontje boter. Doe de geroosterde groenten erbij en stamp het geheel tot een grove stamppot. Schep op het laatste moment de pompoenpitten erdoor en garneer eventueel af met wat gehakte koriander.
Lekker in combinatie met deze Marokkaanse Runderstoof
Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.