1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Aan het laden...
2 personen
10 min
30 minuten of korter
Borrel
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vegetarisch
Indiase groene kokos chutney

Als je op zoek bent naar een kruidige dip, wil je dit zeker eens proberen! Deze kruidige groene chutney met kokosrasp, eet je bij een bordje nasi goreng of als dip voor bij wat krupuk of bij snackgroenten. Lekker fris van smaak door de peterselie en limoen. Het is daarbij zo gemaakt: je stopt alle ingrediënten in een blender, en binnen een paar minuten ben je klaar. Ben je op zoek naar meer dips of hapjes? Neem dan hier een kijkje voor lekkere borrelsnacks!

Ingrediënten

  • 250 gr kokosrasp

  • 15 gr koriander

  • 15 gr peterselie

  • 15 gr munt

  • 1 el pistachenoten, grof gehakt

  • Sap van ½ limoen

  • 3 el zonnebloemolie

  • Peper en zout

  • 1 el honing

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een grove chutney. Proef en voeg naar smaak nog wat extra imoensap of honing bij. Maak het af met wat peper en zout.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.