Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Slow cooking dus eigenlijk. . Korma is door de kokosmelk lekker mild van smaak. Perfect als je niet van pittig eten houdt! Deze korma met kip en mango is een bijzonder lekkere combinatie. Zin in meer Indiaas? Probeer dan eens deze Tandoori paneer met mangosalsa.
300 gr kipfilet
2 rode uien
250 gr peulen
150 gr kikkererwten (blik, uitgelekt)
10 gr koriander
Snijd allereerst de kip in dunne reepjes, de uien in partjes en de mango in blokjes.
Blancheer de peulen kort zodat ze knapperig blijven en spoel onder de kraan goed koud om doorgaren te voorkomen.
Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui partjes tot ze glazig zien. Voeg de kruidenpasta toe en fruit dit even mee.
Roer de kipstukjes door de kruidenpasta en giet de kokosmelk er overheen. Roer het geheel goed door en laat 20 minuten zacht pruttelen.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg na 20 minuten de peultjes, kikkererwten en mango aan de korma toe en warm nog even door.
Schep de rijst op 4 borden en verdeel de korma. Maak af met wat gehakte koriander.
Maak er zelf naanbrood of een frisse komkommersalade bij!