1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Aan het laden...
4 personen
10 min + 180 min. wachttijd
30 minuten of korter
Hollands
Nagerecht
Vegan
Vegetarisch

Jiggle jiggle, baby! Panna cotta is een pudding-achtig dessert dat normaal gesproken gemaakt wordt met suiker en room. In deze light versie vervangen we die room door Kokosmelk Light en geven we ‘m een Indiaas tintje. Wél die silky smoothness, geen super zwaar dessert. De perfecte reden dus om meer dan een, twee of drie kokos panna cotta’s op te smikkelen, want geloof ons: dat ga je zeker willen. De gepureerde mango maakt het helemaal af. Genieten maar van deze zijdezachte heerlijkheid!

Toch liever een ander nagerecht? Wat dacht je van deze Kokos Basbousa (griesmeelcake), vegan tiramisu of deze pavlova met koffie-chocoladesaus?

Ingrediënten

  • 2 a 3 tl agave siroop (naar smaak)

  • 2 tl vanille extract

  • 1 tl agar agar

  • 4 el pistachenootjes, gehakt

TIP: Geen agave? Dit kun je vervangen door honing. Geen agar agar? Dit kun kun je vervangen door gelatine. 

Bereidingswijze

  1. Doe de kokosmelk light in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Voeg de vanille, agave siroop, agar agar toe en roer door.

  2. Maak vier puddingvormpjes (of kleine kopjes) een beetje nat en verdeel de kokosmelk massa erover.  

  3. Zet in de koelkast voor ongeveer 3 uur zodat de panna cotta kan opstijven.  

  4. Doe de mango stukjes in een blender of keukenmachine. Draai dit tot een puree.  

  5. Stort de kokos panna cotta op vier bordjes en verdeel de mango puree erover.

  6. Maak af met de gehakte pistachenootjes. 

Laat je panna cotta niet goed los? Hou dan de vormpjes even onder de hete kraan. Ook slim: als je gebruik maakt van mooie glasjes om ze in te laten uitharden, kun je ze ook direct zo serveren. 

Hou je wat over van de mango puree? Die kun je goed invriezen in ijsblokjes vorm en later gebruiken voor bijvoorbeeld een smoothie bowl! Of maak er een mango chutney van, perfect voor op de borrelplank. 

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.