1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25)
Laden...
3 tot 4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Thais
Vlees
Tom kha soep - Fairtrade Original

We zitten op de grond aan een lage tafel bij onze kruidenleverancier Khun Orachan thuis. Ze zet een dampende kom voor ons neer. We proeven voorzichtig van de hete Thaise kippensoep. Eén van haar meest geliefde recepten. Dít is de Tom Kha die jij straks ook gaat eten. Tom Kha kan perfect tijdens de lunch en voor extra groenten kun je er ook sperziebonen aan toevoegen. Benieuwd naar andere Thaise soepen? Probeer dan eens de Thaise Tom Yum.

Ingrediënten

  • (Vegetarische) kipblokjes, 250 g

  • Grof gesneden champignons of andere paddenstoelen, 250 g

  • 1 handje lente-ui, in grove ringen gesneden

  • Wat kleine tomaatjes, in kwarten gesneden

  • Verse koriander, als garnering

Voor wat extra pit, kun je altijd een pepertje toevoegen.

Bereidingswijze

  1. Roerbak op hoog vuur de (vegetarische) kipblokjes met de Tom Kha-kruidenpasta.

  2. Breng dit aan de kook met 550 ml water en 200 ml kokosmelk.

  3. Voeg 250 g grof gesneden champignons toe, het handje in ringen gesneden lente-ui, en de in kwart gesneden tomaatjes.

  4. Ga je voor een goedgevulde soep? Voeg dan nu de rijstnoedels toe aan de soep. Laat even kort koken, zodat de groenten en rijstnoedels goed garen.

  5. Garneer met verse koriander. Houd je niet van koriander? Probeer dan eens wat knapperige taugé of nog wat verse lente-ui als topping.

Je kunt de soep ook een dag van tevoren maken, dan trekken de smaken extra goed in!

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.