1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3)
Laden...
4 Personen
45 min.
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Thais
Vlees
Recept Thaise kip zoetzure ananas

Dit Thaise gerecht wordt gemaakt met kleine stukjes ananas. Als je daarvoor onze ananasstukjes uit blik gebruikt, is dat fijn voor Nipalin. Ze kan daardoor namelijk ook haar kleine ananassen verkopen.

Ingrediënten

  • 100g cherrytomaatjes

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 50g babymaïs

  • 1/2 komkommer

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 ui

  • 2 lente-uien

  • 3el zonnebloemolie

  • 400g kipfilet of kipdijfilet in kleine stukjes

  • 3el oestersaus

  • 2el vissaus

  • 3el tomatenketchup

Vegetarische variant: Vegetariërs vervangen de kip voor tofu. De vissaus kun je vervangen met lichte sojasaus of tamari.

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaatjes, snijd de ananas en de overige groenten in blokjes. Hak de knoflook fijn of stamp deze in een vijzel in stukjes.

  2. Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.

  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en voeg de knoflook en de ui toe en laat deze kleuren. Voeg de kipstukjes en de oestersaus toe en roerbak een paar minuten.

  4. Voeg alle groenten toe behalve de tomaatjes en de ananas en roerbak het geheel een minuut of 10 tot de groenten zacht zijn.

  5. Voeg dan de ananas en de tomaatjes toe, de chilisaus en de ketchup en een theelepel suiker.

  6. Voeg vlak voor het opdienen de lente-ui toe en roer nog even door.

Keukenweetje:

Ananas is een bron van vezels en stimuleert de spijsvertering.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.