Met dit recept maak jij van kipdijfilet de lekkerste kebab. Door de combinatie van onze kebab-kruidenpasta als marinade en de schijfjes citroen die je ook aan de kebabspies rijgt, heeft deze kebab variant een licht frisse smaak. Met de kikkererwtensalade erbij, maak je deze kipkebab tot een compleet gerecht.
Ben je fan van kebab? Bekijk dan ook eens onze andere recepten zoals de groenten kebab en de kebab gemaakt van gehakt.
300 gr kippendijfilet, in smalle reepjes
2 citroenen in dunne plakjes
2 el olijfolie
Sap van 1/2 limoen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn, gemalen
1 tl korianderzaad, gemalen
1 tl kaneel
1 el tahin
1 el citroensap
1 teen knoflook, gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 rode ui, in ringen
1 zoete puntpaprika, in gelijke stukjes
Halve komkommer, gesneden in halve manen
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 tl za’atar
1 el pompoenpitten
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
Pitabrood
1 ml dikke yoghurt, 1 el gehakte munt en zout. Roer door elkaar om als dip erbij te serveren.
Meng 2 eetlepels olijfolie met het limoensap, een halve eetlepel honing, de paprikapoeder, komijn, korianderzaad en de kaneel. Breng op smaak met zout. Marineer hier de reepjes kip mee. Het liefst een uur marineren (of langer, is nog beter).
Maak ondertussen de kikkererwtensalade. Roer voor de dressing de olijfolie, citroensap, tahin, een halve eetlepel honing, knoflook en sjalot door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de kikkererwten, puntpaprika, rode ui en komkommer in een salade schaal en roer hier de dressing door. Bestrooi de salade met de koriander, za’atar, sesamzaadjes en pompoenpitten.
Rijg de gemarineerde kip aan een prikker. Na elk stukje kip prik je een dubbelgevouwen schijfje citroen. Eindig met een stukje kip.
Grill de kebab op een hete grilplaat of pan aan alle kanten gaar in ongeveer 15 minuten.
Serveer de kebab met de kikkererwtensalade, pitabrood en eventueel een frisse dip van dikke yoghurt met wat zout en gehakte munt!