Easy peasy wraps met jackfruit: binnen 30 minuten klaar en helemaal plantaardig! Klinkt goed, niet? Naast de kidneybonen geven de stukjes jackfruit een lekkere bite aan deze wraps. Maak de vulling vervolgens compleet met basmatirijst, zodat je een volwaardige maaltijd hebt.
Meer weten over onze jackfruit uit Thailand? Ga naar www.jackfruit.nl en leer alles over deze nieuwe fruitsoort met de bite en structuur van vlees!
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 groene paprika
½ courgette
400 gr kidneybonen
50 gram geroosterde paprika (uit pot)
2 blikjes tomatenblokjes
½ el komijn
1 el gerookte paprikapoeder
4 tortilla wraps
2 lente-ui
½ komkommer
1 little gem
15 gr koriander
125 gr crème fraîche
5 el geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper
olijfolie
Verder nodig:
Eventueel vetvrij papier en touw om de wraps mee in te pakken
Verwarm de oven op 180 graden.
Spoel de jackfruit en kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken.
Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette en de groene paprika in kleine blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, het knoflook en de rode peper. Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 minuten mee. Doe de komijn en gerookte paprika poeder en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes, kidneybonen en de Jackfruit erdoor en laat zacht 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de geroosterde paprika in reepjes, de lente-ui in ringen en de komkommer in repen. Was de little gem en hak de koriander.
Verwarm de tortilla wraps in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de slablaadjes in het midden over de 4 tortilla’s. Schep hierover de gekookte rijst, het jackfruit/bonen mengsels, de komkommerreepjes en de geroosterde paprika. Verdeel hierover de crème fraîche, de Parmezaanse kaas, lente-ui en de gehakte koriander en rol de wraps voorzichtig zo strak mogelijk op. Snijd de rolletjes doormidden en pak ze eventueel in met vetvrijpapier.