Jackfruit als pizzatopping? Del tutto fantastico! Deze verrassende jackfruit pizza met gegrilde groenten en burrata staat binnen 20 minuten op tafel. De gegrilde groenten zorgen voor een rokerige smaak en de pittige jackfruit, romige burrata en smeuïge passata maken een heerlijke mix. Top het af rucola en genieten maar!
2 (groenten) pizza bodems
6 el passata
2 tl oregano, gedroogd
4 el geraspte kaas
½ courgette, in dunne plakken
½ pot gegrilde paprika, in repen
½ aubergine, in dunne plakken
1 rode ui, in parten
1 bol Burrata, in stukken gescheurd
Een handje rucola
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden.
Grill de aubergine, courgette en ui op een hete grillplaat. En leg apart voor verder gebruik.
Roer de passata en sambal door elkaar en besmeer de pizza bodems hiermee dun en bestrooi met oregano en de kaas.
Laat de randen van de pizza bodem vrij.
Beleg de pizza’s met jackfruit, de gegrilde groenten en bestrooi met peper en zout.
Bak de pizza ongeveer 3 minuten in het midden van de oven (afhankelijk van welke pizza bodems je gebruikt).
Verdeel de rucola en Burrata over de pizza’s.
Druppel er nog wat olie over en bestrooi met peper.