1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12)
Aan het laden...
2-3 personen
10 min
30 minuten of korter
Borrel
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vegan
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Satésaus met kokos

Als je een keer zelfgemaakte satésaus hebt geproefd, wil je echt niet meer anders. Gelukkig is het ook nog eens heel makkelijk. Dit kan niet ontbreken bij een saté van tempeh, een saté van jackfruit  een stokbroodje bij de barbecue. Hoewel gewoon dippen met krupuk ook heerlijk is.

Ingrediënten

  • 2 el Pindakaas

  • 1 el gehakte koriander

  • 1 lente-ui in ringen (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten behalve de gehakte koriander, sesamzaadjes en lente-ui in een steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook op een zacht vuurtje.

  2. Laat inkoken tot sausdikte maar blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Roer tot er een mooie egale saus ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.

  3. Garneer met de gehakte koriander en eventueel de lente-ui. Serveer als dipsaus voor de krupuk of als saus over de saté van tempeh.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.