Wie houdt er niet van pizza? Dit is een recept met een Indiase twist door de korma-kruiden. Door de tomaatjes in de oven te poffen worden ze vol en zoet, echte smaakbommetjes. Door de crunchy kikkererwten heeft dit gerecht alles wat je wil! In dit recept gebruiken we naan als bodem, maar vind je pizzadeeg lekkerder, dan kan dat natuurlijk ook.
Nog veel restjes van vorige dagen in je koelkast? Met deze recepten bereid je er een heerlijke maaltijd mee!
4 naanbroden
150 gr kikkererwten (blik)
½ bloemkool
200 gr cherrytomaatjes
1 tl komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
250 ml dikke (plantaardige) yoghurt
1 teen knoflook
½ bosje koriander
½ komkommer
15 gr geschaafde amandelen
olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kokosmelk in een steelpan en roer hier de korma-kruidenpasta doorheen. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat inkoken tot sausdikte. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf regelmatig roeren zodat de saus niet aanbrandt.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze schoon. Laat goed uitlekken. Snijd de bloemkool in roosjes en de roosjes in plakken. Smeer de plakjes bloemkool licht in met olie en gril ze op een hete grillplaat. Beide kanten 1 minuut.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster hierin de kikkererwten tot ze beginnen te kleuren. Strooi de gerookte paprikapoeder en de komijn erbij en bak nog 2 minuten mee.
Verdeel de kokos-korma-saus over de naanbroden en bedek het hele brood met de saus. Verdeel de gegrilde bloemkoolroosjes en kikkererwten erover en zet de pizza’s 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus door de komkommer te raspen, knoflook fijn te snijden en de koriander te hakken. Roer de komkommer, knoflook en de helft van de koriander door de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi ze met wat zout en peper en zet ze de laatste 3 minuten bij de pizza’s in de oven.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren.
Bestrooi de pizza’s voor serveren met de geroosterde amandelen en overgebleven koriander. Leg op iedere pizza een trosje geroosterde tomaatjes. Serveer met de yoghurtsaus.
Tip: eet je veganistisch, kies dan voor naanbrood zonder melkpoeder en vervang de yoghurt door ongezoete sojayoghurt.