1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20)
Aan het laden...
4 personen
30 min
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Indiaas
Vegan
Vegetarisch
Sri Lankaanse Colombo Curry Vegan

Indiase Korma curry met zachte aubergine en gegrilde paprika geprutteld in kokosmelk. Je maakt ’t fris en romig met plantaardige yoghurt. Serveer met rijst of homemade naanbrood. Meer Indiase inspiratie? Maak eens de onweerstaanbare Butter Chicken met paneer. 

Ingrediënten

  • 1 ui, in parten

  • 1 aubergine, in gelijke repen

  • 400 gr kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt

  • 150 gr gegrilde paprika (pot), in reepjes

  • 4 el plantaardige yoghurt

  • 2 el cashewnoten, gehakt

  • Een bosje peterselie, gehakt

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en de aubergine in de kokosolie op hoog vuur tot de aubergine mooi gaat kleuren en zacht is.  

  2. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee. 

  3. Giet de kokosmelk erover en roer door tot alles goed gemengd. 

  4. Doe de kikkererwten erbij en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot deze is ingekookt en hangend is. 

  5. Roer voor serveren de reepjes paprika erdoor. 

  6. Schep de plantaardige yoghurt over de curry en maak af met de cashewnoten en de gehakte peterselie. 

  7. Serveer met rijst of naanbrood, the choice is yours! 

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.