Ben jij butter chicken beginneling of al groot fan? Van butter chicken flatbread, butter chicken burrito tot butter chicken met kip, je mag ons er altijd voor wakker maken! Hou je stevig vast, want dit nieuwe recept is weer zó lekker en moet je echt proberen. Butter chicken zoals je ‘m kent, maar dan vega door de jackfruit. Laat de jackfruit lekker lang sudderen, zodat de smaken goed intrekken in de vlezige structuur van de vrucht. De boterzachte saus combineert heerlijk met rijst en naanbrood. Ideaal comfort food!
1 rode ui, in parten
1 el boter
1 tl olie
200 ml kookroom
100 ml yoghurt
Peterselie of koriander gehakt
2 el cashewnoten gehakt
Meng de kruidenpasta met het uitgelekte jackfruit en de ui.
Laat 15 minuten marineren.
Bak het mengsel in roomboter op matig vuur al roerend voor ongeveer 5 minuten.
Voeg na 5 minuten de kookroom en yoghurt toe.
Even doorroeren en laten pruttelen tot de saus mooi romig is.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Bestrooi de butter chicken jackruit met de cashewnoten en de gehakte kruiden. Serveer met de rijst.
TIP! Voeg kikkererwten toe aan het recept voor eiwitten.
On the side: Lekker met roerbakgroenten, zoals broccoli, bloemkool, paprika en paksoi.