Ons favoriete recept tijdens De Week Zonder Vlees & Zuivel: deze vegetarische bloemkool Tandoori is een super smaakvol Indiaas gerecht. De bloemkoolroosjes masseer je in met een marinade van pakje Indiase Tandoori kruidenpasta en plantaardige yoghurt. Snel, makkelijk en bomvol smaak!
1 grote bloemkool, in roosjes
1 el plantaardige olie
2 eetlepels (vegan) yoghurt
3 eetlepels paneermeel
1 el koriander, fijn gehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de yoghurt, de olie en de Tandoori kruidenpasta door elkaar. Smeer de bloemkoolroosjes in met het Tandoori-mengsel en laat 10 minuten intrekken.
Meng de helft van de koriander door het paneermeel en verdeel het paneermeel over de bloemkoolroosjes.
Schep de bloemkool over een ovenschaal en bak voor 15 minuten in het midden van de oven. Schep de bloemkool om en zet daarna nog 15 minuten in de oven.
Bestrooi de bloemkool met de rest van de koriander: eet smakelijk!
TIP: serveer met papadum, zoetzure groenten en een frisse yoghurtdip!