Naanbrood is het lekkerst zelfgemaakt en helemaal niet moeilijk. Je hebt geen kleioven nodig om zelf homemade naanbrood te maken! Gebruik als bijgerecht bij de recepten uit de Indiase keuken of bij Sri Lankaanse recepten zoals de Colombo Curry.
Wist je dat naanbrood oorspronkelijk door de Perzen naar India kwam? Naan betekent namelijk in het Perzisch ‘brood’. Perzisch wordt tegenwoordig gesproken in Iran. Er zijn heel veel verschillende soorten flatbreads in India naast naan, denk bijvoorbeeld aan chapati of poori. En wanneer je graag met je handen eet, gebruik dan alleen je rechterhand. Je linkerhand wordt gezien als onrein.
Lekker bij Colombo Curry Vegan, Butter Chicken recept met kip, Butter Chicken met paneer en ananas, Butter No Chicken met jackfruit of wat dacht je van Colombo Curry met kip en trostomaatjes.
200 ml yoghurt
1 el olie
300 gr zelfrijzend bakmeel (iets extra om te bestuiven)
½ tl zout
1 el gehakte peterselie
1 teen knoflook, fijn gehakt
Je kunt variëren met de kruiden. Gebruik bijvoorbeeld, oregano, za’atar, komijnzaadjes of gehakte tijm.
Doe de yoghurt, knoflook, peterselie, zout en olie in een mengkom en zeef hier het meel boven. Kneed het geheel minstens 5 minuten goed door tot er een mooi deeg ontstaat. Maak hier een bal van.
Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol deze met een deegroller plat.
Bak elk broodje apart in een droge koekenpan op middelhoog vuur om en om tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Lekker bij Indiase gerechten of om te dippen met kruidenolie of yoghurt dip. Liever plantaardig naanbrood? Vervang de yoghurt voor plantaardige yoghurt.