Niks verfrissender op een mooie zomerdag dan een huisgemaakte ijsthee. Deze ijsthee op basis van earl grey, aarbeien en tijm ziet er in een glazen kan prachtig uit en steelt gegarandeerd de show tijdens een lekkere lunch in de tuin. Of wat dacht je van ijssthee met sinaasappel of ananas met gember, of wil je eens rozenwater proberen? Probeer ze allemaal.
1 dl water
250 gram aardbeien (wat extra voor de garnering)
10 takjes tijm
1 citroen
750 ml waterijsblokjes
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verhit ze samen met 1 dl water en 5 takjes tijm in een steelpan. Laat al roerend zachtjes pruttelen totdat de aardbeien zacht zijn. Haal het pannetje van het vuur, laat de aarbeien afkoelen en zeef de aarbeien tot een puree. Zet apart.
Breng 750 ml water aan de kook en laat de organic Earl grey 4 minuten trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing er door en laat afkoelen.
Snijd de citroen in 6 partjes.
Meng de thee met de aardbeien puree en doe samen met de overgebleven takjes tijm, de citroenpartjes en de ijsblokjes in een karaf.