Deze hummusrecept is makkelijk om te maken, maar nog lekkerder om te eten met turksbrood en flatbread of stukjes rauwkost zoals komkommer, paprika, wortel en radijsjes. De zelfgemaakte hummus is in de koelkast goed afgedekt tenminste 3 dagen houdbaar. Naast deze hummus die naturel van smaak is, hebben we ook een hummusrecept voor je met geroosterde wortel en walnoot. Wil je helemaal los met allerlei dipjes en spreads voor een borrelplank? Ontdek ook deze labneh dip met gegrilde groenten, deze fetadip met geroosterde paprika.
250 gr kikkererwten (blik)
125 gr tahin
2 el citroensap
2 teentjes knoflook
1 dl ijskoud water
Olijfolie van goede kwaliteit
peper en zout
Chilivlokken (optioneel)
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze tot een stevige puree. Voeg dan terwijl de motor draait de knoflook, het citroensap en de tahin toe. Doe het ijskoude water er druppel voor druppel bij totdat er een gladde en romige puree ontstaat. Schep de humus in een schaal en dek af met plasticfolie en laat minstens een half uur rusten.
Schep de hummus voor serveren in een mooie schaal. Maak af met wat druppels olijfolie en voeg naar smaak peper, zout en de chilivlokken toe.