Vanavond nacho’s of taco’s op het menu? Dan mag huisgemaakte guacamole niet ontbreken! Peel the avocado voor deze verfrissende groene dip. Gebruik hiervoor een rijpe avocado – die heeft de meest romige smaak. Zelfs een ietwat overrijpe avocado kan je nog heel goed gebruiken. Naast gezonde vetten en mineralen, zit guacamole bomvol vitaminen én je zet het in een handomdraai op tafel. Genoeg redenen om je nacho’s, enchilada’s en taco’s af te toppen met deze Mexicaanse klassieker. Maak je Mexicaanse avond helemaal compleet met deze maiskolven.
2 rijpe avocado, in blokjes
1 tomaat, met vruchtvlees in blokjes
1 kleine ui, heel fijngesnipperd
Sap van een halve limoen
½ eetlepel gehakte koriander
½ jalapeño-peper, fijngehakt
Zout naar smaak
Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar, prak het geheel met een vork totdat de structuur voor jou perfect is en breng op smaak met zout.
Tip: Blancheer de blokjes avocado en spoel ze koud. Zo blijft de guacamole mooi groen.
Extra tip: Niet in de mogelijkheid om zelf de ingrediënten te mengen? Gebruik een keukenmachine!