1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16)
Laden...
2
30 min.
30 tot 60 minuten
Borrel
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
pizza jackfruit

Flammkuchen! Een heerlijke dunne krokante bodem met romige crème fraîche. Flammkuchen doet ons altijd een beetje denken aan pizza. Je kan de hartige snack met allerlei ingrediënten beleggen, maar onze favo combi vind je hieronder Vind jij het ook zo leuk om gerechten extra mooi te serveren? Bekijk dan de video om van dit recept een flowerpower flammkuchen te maken. Hierbij leggen we de ingrediënten in de vorm van bloemen neer. Een echte lente vibe dus!

Ingrediënten

  • 3 el BBQ-saus

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • 1 rol flammkuchen

  • 125 gr (plantaardige) crème fraîche

  • 100 gr groene asperges

  • 100 gr babyspinazie

  • 2 lente-ui

  • 1 ui

  • 10 gr verse basilicum

  • 10 gr verse bieslook

  • 50 gram vegan kaas/ geraspte parmezaanse kaas

  • olijfolie

  • zout en peper

  • 1 tl chiliflakes (optioneel)

En van fairtrade original:

Voor het gemak kun je heel goed kant en klaar pizzadeeg of pizzabodems  gebruiken maar nog lekkerdere is het om je eigen pizzadeeg te maken.

Bereidingswijze

  1. Spoel het jackfruit goed onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd er plakjes van van ongeveer 1 cm dik. Roer voorzichtig de BBQ-saus en het paprikapoeder door de stukjes jackfruit zodat alles goed bedekt is.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes jackfruit op hoog vuur aan beide kanten zodat ze mooi bruin en knapperig worden.

     

  3. Snijd de ui en lente-ui in ringen. Hak de bieslook en scheur de basilicum. Bestrijk de groene asperges licht met wat olie en gril ze kort op een hete grilplaat. Bestrijk de flammkuchenbodem met de crème fraîche bestrooi met wat zout, peper en eventueel chiliflakes en verdeel de groenten, gebakken jackfruit en de kaas erover.

  4. Bak de pizza’s 8 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Bestrooi de flammkuchen voor serveren met de verse groene kruiden.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.