Muna van tothemoen stelde deze groene curry noodle soep samen op basis van haar favoriete smaken. Deze soep ontwikkelde ze speciaal als gerecht voor bij de Iftar tijdens de Ramadan. Want na een lange dag vasten, kijkt ze echt uit naar een goed gevulde soep! Dit recept is ook ideaal voor als je nog restjes groenten in de koelkast hebt liggen die nog op moeten. En lust je geen garnalen? Vervang ze dan gewoon met jouw favoriete eiwitbron.
2 el neutrale olie
200 ml bouillon
1 tl vissaus
200 gr (udon) noodles
200 gr bimi of broccoli
180 gr garnalen
1 rode paprika
200 gr edamame bonen
100 gr fijn gesneden wortel
Toppings naar keuze, wij gebruikten fijngesneden lente-ui, koriander en crispy chili olie
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de Thaise Groene Curry kruidenpasta aan.
Voeg hier de kokosmelk, bouillon, sojasaus en vissaus aan toe en breng aan de kook. Voeg hierna de noodles, garnalen en groenten toe.
Plaats het deksel op de pan en kook het 10 min op middelhoog vuur of tot de garnalen en de groenten (beet)gaar zijn.
Serveer de groene curry noodle soep met fijngesneden lente ui, koriander en crispy chili olie.