1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
2 personen
20 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hoofdgerecht
Vis

Muna van tothemoen stelde deze groene curry noodle soep samen op basis van haar favoriete smaken. Deze soep ontwikkelde ze speciaal als gerecht voor bij de Iftar tijdens de Ramadan. Want na een lange dag vasten, kijkt ze echt uit naar een goed gevulde soep! Dit recept is ook ideaal voor als je nog restjes groenten in de koelkast hebt liggen die nog op moeten. En lust je geen garnalen? Vervang ze dan gewoon met jouw favoriete eiwitbron.

Ingrediënten

  • 2 el neutrale olie

  • 200 ml bouillon

  • 1 tl vissaus

  • 200 gr (udon) noodles

  • 200 gr bimi of broccoli

  • 180 gr garnalen

  • 1 rode paprika

  • 200 gr edamame bonen

  • 100 gr fijn gesneden wortel

  • Toppings naar keuze, wij gebruikten fijngesneden lente-ui, koriander en crispy chili olie

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de Thaise Groene Curry kruidenpasta aan.

  2. Voeg hier de kokosmelk, bouillon, sojasaus en vissaus aan toe en breng aan de kook. Voeg hierna de noodles, garnalen en groenten toe.

  3. Plaats het deksel op de pan en kook het 10 min op middelhoog vuur of tot de garnalen en de groenten (beet)gaar zijn.

  4. Serveer de groene curry noodle soep met fijngesneden lente ui, koriander en crispy chili olie.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.