Met deze variatie van Thaise groene curry met kip en paksoi zet jij in slechts 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Handig wanneer je in de avond nog wilt gaan sporten of nog iets leuks wilt gaan doen. De kokosmelk maakt het gerecht romig terwijl de kruidenpasta er een frisse draai aan geeft. Ook een goed gerecht voor kieskeurige kinderen. Maak je eigen variaties met groenten die zij lekker vinden. Of probeer eens deze curry met linzen.
400 gr kipdijfilet
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 paksoi
150 gr doperwten (diepvries)
1 bosje koriander
olijfolie
1 limoen
peper en zout
Snijd de ui in halve ringen, de paksoi in grove stukken en hak de knoflook en de koriander. Snijd de kip in dunne reepjes. Verdeel de limoen in parten.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipreepjes tot ze bruin zijn. Doe de knoflook, ui en paksoi erbij en bak kort mee. Roer de currypasta erdoor en laat 2 minuten meebakken. Schenk de kokosmelk erbij, roer goed door en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat de curry 2 minuten sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de noedels over 4 diepe borden of kommen en schep hier de groene curry over. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Ook lekker met ongebrande cashewnoten. Deze kun je even kort bakken zonder olie in een pan met een goede anti-aanbaklaag. Strooi ze daarna over het gerecht.