Wrap it up! Want bijna álles is lekkerder in een wrap, toch? In dit recept maken we een fun, fusion twist op het klassieke gebruik van een groene curry kruidenpasta zoals bijvoorbeeld deze groene currysoep met kip, bimi en rijstnoedels. Onze Thaise Groene Curry kruidenpasta is namelijk een echte alleskunner en geeft alle groene ingrediënten die verder een plekje krijgen in deze wrap een smaakvolle boost! Wist je trouwens al dat kikkererwten en aubergine echt een kick-ass combinatie zijn? Dit wordt smullen!
Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer klassiekers flippen? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.
400 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
2 aubergine, in ronde plakken
150 g peen julienne
1 rode ui, in halve ringen
100 g spinazie
2 avocado, in plakken
8 grote tortilla’s
Optioneel: 1 bosje verse koriander
Optioneel: 1 limoen
Pel en halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de aubergines in ronde plakken. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
Verhit een grillpan, bestrijk de aubergines met (kokos)olie en gril aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Verhit een schepje (koko)solie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de helft van de rode ui samen met de helft van de spinazie.
Voeg zodra de verse spinazie geslonken is de kruidenpasta toe, verhit 3 minuten en voeg tot slot de kikkererwten toe. Verwarm 5 minuten en klaar!
Leg een tortilla op een schoon werkoppervlak en verdeel er een handje verse spinazie op de tortilla. Schep het kikkererwtenmengsel erop en vervolgens de gegrilde aubergine, peen julienne en avocado. Rol strak op. Herhaal tot de tortilla’s op zijn.
Verhit een scheutje (koko)solie in een koekenpan of verhit de grill en bak rondom goudbruin en knapperig. Halveer en serveer!
Tip: Lekker met een knijpje vers limoensap en koriander.