Deze ijsjes op basis van groene thee zijn de perfecte verkoeling die je wilt op een zinderende zomerdag! De schijfjes komkommer en heldergroene munt geven de ijsjes een extra verfrissende smaak. De ietwat zurige limoen maakt het ijsje helemaal af. Laat de zomer maar komen! Wil je liever iets meer exotisch? Probeer dit romige mango-kokosijs met gember en five spices. Klinkt misschien wat gek, maar is echt een aanrader!
300 ml kokend water
200 gr komkommer, in schijfjes
8 schijfjes limoen
Een handje verse muntblaadjes, gehakt
1 el limoensap
Laat het theezakje ongeveer vijf minuten trekken in het hete water en roer de honing erdoor tot deze is opgelost. Laat de thee afkoelen.
Doe de thee met de komkommer (houd wat schijfjes apart om in de ijsjes te doen), munt en limoensap in een blender en draai tot een egale massa.
Doe de vloeistof in de ijsvormpjes en doe er wat komkommer, limoen en munt in. Steek de ijsstokjes erin en laat zeker acht uur in de vriezer