Maak deze vegetarische goulash 2.0: een kleurrijke, kruidige knaller met jackfruit in de hoofdrol. Heerlijk zacht gestoofd met krieltjes, paprika, champignons en een vleugje gerookte paprikapoeder. De jackfruit maakt het lekker sappig en geeft het de vlezige vibes en dat terwijl het 100% plantaardig is! Met dit gerecht ben je in één hap verkocht! Wedden? Deze recepten zijn trouwens ook echt een aanrader: zuurvlees van jackfruit of rendang met jackfruit.
1 el olijfolie
2 uien, in parten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el tomatenpuree
1 tl gemalen komijnpoeder
500 g krieltjes, voorgekookt
3 paprika’s, in reepjes gesneden
1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en doormidden gesneden
2 blikken tomatenblokjes
1 (groente)bouillonblokje
2 laurierblaadjes
gehakte peterselie
Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan. Fruit daarin de ui en knoflook kort.
Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder en gemalen komijnpoeder toe en bak kort aan.
Voeg de krieltjes, de paprika, champignons en het jackfruit toe en giet de tomatenblokjes erover en roer goed door.
Verkruimel een bouillonblokje boven de goulash en roer goed door.
Voeg de laurierblaadjes toe en laat de goulash ongeveer 25 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de gehakte peterselie.
Serveer met rijst die bereid is volgens de aanwijzing op de verpakking.