Wat voor Nederlanders een tosti is, is voor Mexicanen een quesadilla. Dit is een recept voor een goedgevulde quesedilla met verse groenten, linzen en natuurlijk kaas! Ideaal voor een stevige lunch. Dit recept is met mais, paprika en doperwten, maar als je nog andere groenten over hebt, dan kan je die natuurlijk ook goed gebruiken. Heb je zin om er er een uitgebreide Mexicaanse avond van te maken? Serveer dan naast de quesadilla’s nacho’s uit de oven met salsa de queso met zelfgemaakte guacamole en drink er een frisse Mexican Mule bij. ¡Salud!
16 kleine tortilla’s
75 gram mais, uitgelekt en afgespoeld
75 gram linzen, uitgelekt en afgespoeld
75 gram doperwten, diepvries
1 rode paprika, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
150 gram mozzarella, geraspt
125 ml crème fraîche
2 lente-uien in ringen
1 rode peper, in ringen
10 stuks groene olijven, in ringen
Olie om in te bakken
1 ui, gespipperd
1 tl komijn
1 tl oregano
1 tl paprika poeder
500 gr tomaten, gesneden in blokjes
Verhit de olie in een sauspan en fruit de ui, knoflook en paprika glazig roer de komijn, oregano en paprikapoeder erdoor en voeg te tomaat toe.
Laat een minuut of 10 pruttelen tot het vocht is verdampt en er een saus ontstaat.
Roer de mais, linzen, doperwten, olijven en chilisaus erdoor en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 8 tortilla’s op het aanrecht en verdeel de helft van de mozzarella erover. Schep daarop het groente mengsel en vervolgens de rest van de mozzarella. Leg hierop weer de 8 overgebleven tortilla’s.
Verwarm een koekenpan en bak de quesedillas in 5 minuten om en om goudbruin. Snijd elke quesedilla in 8 puntjes en schik ze op een schaal. Garneer met lente-ui, ananas en rode peperringen en serveer met crème fraîche.