1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 (8 spiezen)
40 min.
geroosterde-bloemkool-met-kikkerwerten

Geroosterde bloemkool, zóveel smaakvoller dan de gekookte variant. Deze spiezen met Libanese geroosterde bloemkool en kikkererwten zijn goed gekruid en hebben de originele smaak uit de Arabische keuken. Dit recept is perfect voor vegans en vegetariërs, maar eigenlijk voor iedereen die een dagje geen vlees wilt eten. Wist je dat peulvruchten – zoals kikkererwten – in de Arabische keuken veel worden gebruikt? Het geeft je gerecht een stevige bite en het draagt bij aan een vol gevoel. Ook zijn peulvruchten goed voor je darmen, dus altijd een goed idee! Heb je vandaag meer zin in de Aziatische keuken? Probeer dan eens deze gele curry met bloemkool met geroosterde kikkererwten – heb je je peulvruchten in ieder geval binnen!

Ingrediënten

  • 700 gr bloemkool

  • 2 rode uien

  • 2 lente-uien

  • 2 el rozijnen

  • 1 bosje munt

En van fairtrade original:

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 200 gr kikkererwten (blik)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • chilipoeder naar smaak
  • zout
  • 1 el olijfolie

Voor de saus:

  • 200 gr dikke yoghurt
  • 40 gr tahin
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook
  • 5 gr peterselie
  • zout

4 Libanese platbroden

Verder nodig:

Satéprikkers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en de uien in parten. Blancheer de bloemkool 5 minuten. Giet af en spoel goed koud. Meng de kruidenpasta door de bloemkool. Rijg de bloemkool en ui parten om en om op een prikker. Leg de spiezen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster in ongeveer 10 minuten beetgaar in de oven. Keer de spiezen halverwege een keer om.

  3. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en rooster hierin de kikkererwten op hoog vuur. Blijf goed omscheppen en bak tot ze knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg op het laatst de kruiden en een beetje zout toe en haal van het vuur. Laat de kikkererwten afkoelen.

  4. Maak de yoghurt/tahin saus door de peterselie en knoflook te hakken en dit te mengen met de rest van de ingrediënten. Roer door zodat alle tahin goed is verdeeld. Breng op smaak met een snuf zout. Hoed eventueel wat sesamzaadjes achter om op het bord over de bloemkool te strooien.

  5. Snijd de lente-ui in ringen, hak de munt en verwarm het brood.

  6. Verdeel het brood over de borden, leg hierop de bloemkool spiezen. Schep er wat saus over en bestrooi met de lente-ui, munt, rozijnen en de geroosterde kikkererwten. Serveer de saus die over is er apart bij.

Waar smaak begint
Lees meer over ons