1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Aan het laden...
3 - 4 personen
15 min
30 minuten of korter
Borrel
Hollands
Vegetarisch
Fairtrade Original Recept geroosterde aubergine (18)

Het is zomer! En dat betekent weer fijne lange avonden buiten. Het liefst met de barbecue aan. Het hoofdingrediënt van dit gerecht is de veelzijdige aubergine. Doordat je de plakken op de barbecue roostert krijgt het vruchtvlees van de aubergine een diepe, rokerige smaak. Je maakt het gerecht af met de frisse granaatappelpitjes, knapperige pistachenootjes en geurige munt.

Ben jij een echte aubergine-fan? Probeer dan eens dit recept voor aubergines uit de oven met jackfruit of deze aubergine-salade.

 

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in lange plakken van een halve cm dik

  • 2 el olijfolie

  • peper en zout

  • 1 bosje munt, fijngehakt

  • 1 handje pistachenootjes, gehakt

  • 2 el granaatappelpitjes

  • 2 bosuien, in fijne ringen

  • 2 tl citroensap

  • Extra olijfolie

En van fairtrade original:

Daarnaast heb je voor dit recept een barbecue nodig.

Bereidingswijze

  1. Besprenkel de aubergineplakken met de olijfolie en honing en gril ze vervolgens op de barbecue aan beide kanten goudbruin zijn en gaar.  

  2. Schik de aubergine op en schaal en kruid met peper en zout.  

  3. Verdeel de munt, pistache, granaatappelpitjes en bosui gelijkmatig over de aubergines en besprenkel tenslotte met het citroensap en de olijfolie.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.