Het is zomer! En dat betekent weer fijne lange avonden buiten. Het liefst met de barbecue aan. Het hoofdingrediënt van dit gerecht is de veelzijdige aubergine. Doordat je de plakken op de barbecue roostert krijgt het vruchtvlees van de aubergine een diepe, rokerige smaak. Je maakt het gerecht af met de frisse granaatappelpitjes, knapperige pistachenootjes en geurige munt.
Ben jij een echte aubergine-fan? Probeer dan eens dit recept voor aubergines uit de oven met jackfruit of deze aubergine-salade.
2 aubergines, in lange plakken van een halve cm dik
2 el olijfolie
peper en zout
1 bosje munt, fijngehakt
1 handje pistachenootjes, gehakt
2 el granaatappelpitjes
2 bosuien, in fijne ringen
2 tl citroensap
Extra olijfolie
Daarnaast heb je voor dit recept een barbecue nodig.
Besprenkel de aubergineplakken met de olijfolie en honing en gril ze vervolgens op de barbecue aan beide kanten goudbruin zijn en gaar.
Schik de aubergine op en schaal en kruid met peper en zout.
Verdeel de munt, pistache, granaatappelpitjes en bosui gelijkmatig over de aubergines en besprenkel tenslotte met het citroensap en de olijfolie.